Найбезпечніший маргарин – м'який, в якому взагалі немає тваринних жирів. Такий продукт навіть корисніший вершкового масла і входить в рекомендації по здоровому харчуванню. У ньому абсолютно немає холестерину, яким багаті молочні продукти.15 лип. 2023 р.
Зазначимо, що маргарин серед масел є лідером за кількістю трансжирів. Довгий час вчені сперечалися, що менш шкідливе – масло чи маргарин. В результаті досліджень було встановлено, що маргарин шкідливіший. Він провокує атеросклероз, хвороби серця та судин.
Застосування маргарину в кулінарії Але найчастіше маргарин використовують для випічки. Він покращує зовнішній вигляд і смак борошняних виробів, надає їм пишність, приємний аромат і збільшує їх термін придатності. Маргарин може входити не тільки до складу тесту, але і до складу кремів, замінюючи собою вершкове масло.
маргарином – найбільше схожий на вершкове масло, замінювати потрібно в пропорції 1:1; рослинною олією – також можна використовувати оливкову, кокосову, кукурудзяну або іншу в пропорції 10:8 (на 100 гр вершкового – 80 гр замінника);
Основою маргаринів служать гідрогенізовані рослинні олії та/або рідкі жири риб і тварин (саломаси).
Найбезпечніший маргарин – м'який, в якому взагалі немає тваринних жирів. Такий продукт навіть корисніший вершкового масла і входить в рекомендації по здоровому харчуванню. У ньому абсолютно немає холестерину, яким багаті молочні продукти.
Який маргарин є безпечним? Якісним та безпечним маргарином вважається той, що вироблений за нормами Технічного регламенту, тобто містить трохи більше 2% трансжирів.