Зазвичай, спеції додають в кінці приготування, коли температура їжі вже знижена. Це допомагає зберегти більшу частину корисних речовин, які можуть втрачатися під впливом високих температур. Однак, є деякі спеції, які можна додавати на початку приготування.
Прянощі здатні посилити смак і аромат продуктів і страв, але дуже важливо правильно їх поєднувати, а також дотримуватися пропорцій. І ось тут один кулінарний секрет: сіль і цукор здатні посилити дію прянощів, саме тому краще спочатку додати прянощі, а потім посолити та спробувати страву.
До приправ відносять різноманітні за природою і складом смакові продукти: столову гірчицю і хрін, аджику, різні соуси, харчові кислоти і інше. Призначення приправ приблизно таке ж, що і прянощів – поліпшувати смакові властивості їжі, її запах і тим самим збуджувати апетит, сприяти кращій засвоюваності їжі.
Спеції використовують для поліпшення смаку страв, надання їм нових смакових якостей, а також для покращення засвоєння їжі та уникнення небажаних наслідків вживання певних умовно-їстівних харчових продуктів. Спеції з давніх часів також широко застосовуються для консервування харчових продуктів.
Прянощі завжди рослинного походження, найчастіше, це насіння, квіти, суцвіття, листя, стебла, коріння або плоди. Гвоздика, лавровий лист, перець, кориця, ваніль – це прянощі. Приправи – це теж добавки, вони змінюють смак і аромат страви, але не змінюють консистенцію.
У їжу, крім м’яса, можна вживати серце, печінку, нирки, жир та кров оленя. Після приготування колір м’яса змінюється із яскраво-червоного на бурий. Смак. М’ясо оленя відрізняється жорсткістю через низький вміст жиру, який становить лише 4% навіть …