Крім перцю, часнику і солі, в аджику можна додати такі прянощі і пряні трави: базилік, уцхо-сунелі, кріп, коріандр, чабер, лавровий лист, майоран і шафран.
аџьика, груз. აჯიკა) – абхазька і грузинська гостра приправа у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті (традиційно – на камені) червоний перець, коріандр, пажитник блакитний (уцхо-сунелі) та інші пряні трави (свіжі або сушені), часник, з додаванням певної кількості кухонної солі.
Ахила – популярна спеція Абхазії, її використовують при приготуванні птиці, м’яса і перших страв. Ахила складається з сухих трав, серед яких насіння коріандру, кріп, базилік, мелений червоний перець, чабер і пажитник.
Приправа стимулює травлення і покращує обмін речовин. Водночас продукт цей дуже гострий, тому протипоказаний у разі виразкової хвороби, гастриту і не рекомендується під час вагітності.