Які спеції для аджики?

Крім перцю, часнику і солі, в аджику можна додати такі прянощі і пряні трави: базилік, уцхо-сунелі, кріп, коріандр, чабер, лавровий лист, майоран і шафран.

аџьика, груз. აჯიკა) – абхазька і грузинська гостра приправа у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті (традиційно – на камені) червоний перець, коріандр, пажитник блакитний (уцхо-сунелі) та інші пряні трави (свіжі або сушені), часник, з додаванням певної кількості кухонної солі.

Ахила – популярна спеція Абхазії, її використовують при приготуванні птиці, м’яса і перших страв. Ахила складається з сухих трав, серед яких насіння коріандру, кріп, базилік, мелений червоний перець, чабер і пажитник.

Приправа стимулює травлення і покращує обмін речовин. Водночас продукт цей дуже гострий, тому протипоказаний у разі виразкової хвороби, гастриту і не рекомендується під час вагітності.

Related Post

Де знаходиться дельта Амазонки?Де знаходиться дельта Амазонки?

Розташована в північної частини Південної Америки. Безпосередньо в саму дельту і естуарії, що її оточують, впадають також і сотні інших невеликих річок і струмків. Щорічно в середньому в дельту надходить

Як промити систему охолодження двс?Як промити систему охолодження двс?

Промивають систему охолодження, використовуючи воду, підкислену воду чи спеціальні препарати – Вибір залежить від ступеня забруднення. Якщо система порівняно чиста, то вистачить звичайної дистильованої або кип'яченої води, яку заливають усередину,