Ікра горбуші не дарма вважається найсмачнішою, вся справа в біології. Горбуша, відкладаючи ікру, всі життєві сили віддає потомству, після нересту гине. Тому ікра горбуші має найяскравіший і насичений смак. Друга за популярністю червона ікра, це ікра кети.
Найдорожча чорна ікра – це ікра білуги. Вона і донині залишається найрідкіснішою, оскільки ця риба досягає статевозрілості до 15 років і нереститься не часто. Саме її ікра вважається найціннішою за смаковими якостями, хоча не всі любителі чорної ікри поділяють цей стереотип.
Ікра нерки Цей зернистий продукт оцінить справжній поціновувач через досить насичений пікантний смак з вельми відчутною гіркуватістю. Ікринки дрібні, схожі за виглядом з ікрою форелі, однак, мають більш насичений червоний колір.