Вміст алкоголю: від 0,7 % об. до 2,6 % об. Квас не рекомендують вживати за цирозу печінки, гастриту, гіпертонії, вагітності та в період лактації.
Алкоголь у домашньому квасі Додають міцності й дріжджі, які часто використовуються для приготування улюбленого напою. Тому в домашньому квасі 2-5% алкоголю. Але можна і цілеспрямовано “підняти градус” домашнього напою до 12-13°, що багато хто успішно робить.
Вміст у квасі алкоголю перебуває в проміжку 0,7-2,6%. У квасі домашнього приготування також міститься етиловий спирт, оскільки він виходить у результаті природного бродіння. За традицією для його приготування використовують солод, цукор і воду.
Квас – офіційно безалкогольний напій, при цьому за законом у ньому може міститися трохи спирту: він майже неминуче є в напоях бродіння. Верхня межа норми – до 1,2% алкоголю, проте ми ніколи не наближаємося до цього значення.