Яка має бути націнка на блюдо?

Прийнятною вважається націнка: фуд-маркет – 200-250%, кафе/кав'ярня – 350-400%, ресторан – 300%.Jun 25, 2019

Нормальною націнкою на біжутерію можна рахувати рівень 200-300%, хоча деякі підприємці доводять її до 1000%. Біжутерія – продукт імпульсивного попиту і добре продається у місцях скупчення людей, наприклад, у торгових центрах.

Щоб дізнатися суму націнки у грошовому еквіваленті, необхідно від кінцевої вартості товару відібрати його собівартість. Розрахувати цей показник можна також шляхом складання таких витрат компанії, як податки, комісія посередників, витрати на персонал та прибуток компанії.

Націнку у грошовому еквіваленті вважають за такою формулою: Ціна продажу – Вартість закупівлі. Націнку у відсотках вважають так: (Ціна продажу – Вартість закупівлі) / Вартість закупівлі * 100.

Related Post

Як правильно розрахувати рентабельність?Як правильно розрахувати рентабельність?

Застосовується для порівняння підприємств однієї галузі та обчислюється за формулі: Рентабельність активів = Чистий прибуток за період/Середня величина активів за період. де: Ra – рентабельність активів, P – прибуток за

Як перевірити справжність бренду?Як перевірити справжність бренду?

Будь-який покупець або продавець може перевірити справжність, тільки відсканувавши штрих-код через спеціальний додаток «Чесний знак». У ньому фіксується весь шлях продукції від виготовлення до кінцевого споживача, тому побачити де, коли