Овочі рекомендують їсти взимку для зміцнення імунітету та противірусної профілактики. Редька допомагає при застудах та полегшує напади кашлю. Не рекомендується зловживати овочом при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, печінки та нирок.
Редька більше чим корисна для жінок. Вона допомагає нормалізувати менструальний цикл при гормональних збоях, зменшує болючі відчуття. Вживання коренеплоду у складі салатів стабілізує емоційне тло в клімактеричний період. Свіжий сік з медом підвищує лактацію у матерів-годувальниць.
На сьогоднішній день редька також залишилася улюбленицею народної медицини. Її використовують для лікування радикуліту, при втраті апетиту та захворюваннях жовчного міхура, при сечокам'яній хворобі, захворюваннях шлунка та кишечнику, холециститах. Сік редьки застосовують при кашлі – бронхітному та кашлюковому.