Ікра кижуча, або сріблястого лосося, має досить дрібну структуру та гіркуватий присмак, найчастіше темно-червона. Однак, завдяки високому вмісту вітамінів та мінералів, ікру кижуча вважають найбільш корисною.
Червона ікра — ікра риб сімейства лососевих. Основними представниками цієї породи є: Горбуша, Кета, Кижуч, Нерка і Форель, інші види негаразд популярні. Пов'язано це з тим, що ікра саме цих риб вважається самою смачною та корисноюТому саме ці риби і є основними об'єктами промислу.
Ікра горбуші не дарма вважається самою смачна, вся справа в біології. Горбуша, відкладаючи ікру, Усі життєві сили віддає потомству, після нересту гине. Тому ікра горбуші має найяскравіший і насиченіший смак. Друга за популярністю червона ікра, це ікра кети.
ікра нерки Найбільш цінні сорти червоної ікри Найбільшу цінність має ікра нерки. Риба має невеликий розмір, мешкає в північній частині Тихого океану і вирушає на нерест раніше за решту — наприкінці травня.