Дозрілі авокадо зберігати у холодильнику від трьох до п'яти днів. Незрілі авокадо світліше за кольором і досить жорсткі. Незрілі авокадо зберігайте за кімнатної температури до досягнення максимальної стиглості. Прискоріть процес, зберігайте їх із бананами чи яблуками, як описано вище.
Процес досить простий.
- Проколіть авокадо вилкою в кількох місцях або зробіть неглибокі хрестоподібні надрізи біля основи та у плодоніжки.
- Покладіть авокадо у глибоку каструлю.
- Залийте весь плід окропом.
- Залишіть на дві-три хвилини. Дістаньте та перевірте м'якість.
May 31, 2022
М'якуш незрілого авокадо токсична, але не смертельно токсична. Але більш отруйна звичайно кісточка та шкірка. У всьому винен токсин персин, який є протигрибковим засобом. У людини персин може спричинити алергію або харчове отруєння і є смертельним для птахів.