Ознаки якісного хліба та кондитерських виробів Хліб повинен бути добре пропечений, м'якуш – без грудок або порожнин, еластичний і рівномірно пористий. Борошняні вироби не повинні бути дуже крихкими, швидко розсипатися. Якщо в упаковці багато ламаних пряників чи печива, від покупки краще відмовитись.
Недоброякісний хліб Затхлий, гіркуватий чи різко кислий смак, при жуванні хрускіт від домішок, сторонні запахи, загартування, непроміс, липкий, тягучий, із запахом валеріани м'якуш (картопляна хвороба), наявність цвілі.
Пшеничний хліб слід зберігати за відносної вологості не вище 75%. Температурний режим зберігається в діапазоні 22-25 градусів. Так термін придатності становитиме до трьох днів. Без упаковки термін придатності становитиме не більше 24 годин.