Як зрозуміти бланшування?

Бланшування, також ошпарювання, бланширування (від дієслова бланширувати, фр. blanchir – букв. мити, білити, вибілювати, обдавати окропом, від фр. blanc – білий) – короткочасна обробка продукту окропом або парою.

Бланшування – це швидка термічна обробка різних продуктів за допомогою пари або ж окропу. Оброблятися в такий спосіб можуть овочі, фрукти і навіть м’ясо. Під час бланшування продукт необхідно обдати окропом, на кілька хвилин занурити в окріп або в закритій посудині піддати впливу гарячої пари.

Бланшування позбавляє деякі овочі гіркоти (наприклад, цикорій, листову капусту), неприємного запаху або надто гострого смаку. Наприклад, бланшування робить цибулю набагато делікатнішою. Бланшована картопля, з якої ми збираємося зробити чіпси, вбере в себе менше жиру.

Бланшування допомагає підготувати овочі до заморожування. Після короткої теплової обробки вони довше зберігають свій колір і смакові якості. Після такої обробки в деяких продуктів, наприклад у помідорів або кальмарів, легше знімається шкірка.

Related Post

Навіщо потрібні гумки пружинки?Навіщо потрібні гумки пружинки?

Гумка слабо фіксує волосся завдяки спіралеподібній формі, за рахунок якої відбувається перерозподіл навантаження. Багато молодих людей з короткими стрижками носять на зап'ястях гумки для волосся навіть не здогадуючись про значення

Як Сиофор впливає організм?Як Сиофор впливає організм?

Сіофор® нормалізує ліпідний обмін: знижує концентрацію у сироватці крові тригліцеридів (ТГ), холестерину (ХС) та ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) та не змінює рівень ліпопротеїнів високої щільності (ЛПЗЩ). Метформін також позитивно впливає

Де взяти візову анкету до Чехії?Де взяти візову анкету до Чехії?

Подати анкету-заявку на надання чеської візи можна безпосередньо в консульство або через візовий центр. Отримати «Шенген» для поїздки до Чеської Республіки можна в консульському відділі посольства або візовому центрі (вони