Як правильно готувати бобові?
Викладаємо набряклі боби в каструлю, заливаємо водою на 10-12 см і доводимо до кипіння на сильному вогні. Даємо їм прокипіти 3-5 хвилин, зливаємо воду, заливаємо свіжою і знову ставимо варити, тепер на середній вогонь. Тільки не накривайте боби кришкою та не перемішуйте. Пам'ятайте, солять їх у самому кінці.
Як правильно замочувати бобові?
Промив зерна, залийте бобові тепловою питною водою і залиште на ніч за кімнатної температури. Найкраще залишити каструлю із замоченими зернами поруч із батареєю, так як у теплому місці процес «пробудження» відбувається швидше. Якщо ви замочує зерна довше (2-3 дні), промивайте їх кожні 7-8 годин.