Зерна ячменю голозерного використовують для отримання паростків на зелений сік і проростків, які мають тонізуючу, загальнозміцнюючу, протизапальну та бактерицидну дію. Смак у проростків ячменю приємний і солодкуватий. Їх додають у салати, готують корисні напої, такі як квас, кисіль чи молочко.
Паростки пшениці та ячменю є багатим джерелом вітамінів, таких як вітамін А, вітамін С та особливо вітамінів Е, К; також висока концентрація вітамінів групи В. При цьому вони є природним постачальником лаетрилю або вітаміну В17.
Як проростити насіння для їжі у тарілці: Попередньо замочіть насіння, як при пророщуванні у банку. Розкладіть зерна тонким шаром на тарілку та накрийте марлею. Потім промивайте 2 рази на день насіння через сито чи друшляк і знову розкладайте на тарілку та накривайте марлею.