Як зробити пересушену рибу м'якшою?

Для реанімації пересушеної риби пригодиться і духовка. Для початку рибу потрібно промити, далі загорнути у фольгу, додавши невелику кількість води, і відправити до духовки на 30-40 хвилин. Риба трохи пропариться, і вийде м'якою. Ще один цікавий варіант розм'якшення дерев'яної рибки.

Рибуяка сильно пересолена, вимочувати слід дві чи три години. Якщо риба має різкий смак, то замочену рибу потрібно залишити у холодильнику на ніч. Коли мине потрібну кількість часу, рибу необхідно витягнути з рідини, в якій вона вимочувалась і добре промити під струменем води.

Спочатку добре б пом'яти рибу в руках – трохи «поламати» її з боку в бік, опрацьовуючи по черзі область черевця та хвоста. Це робиться для того, щоб шкіра трохи відійшла від м'яса риби. Потім відламуємо голову, її можна викинути. Тепер вириваємо верхній плавець – це можна зробити зубами.

Пересолене в'ялену рибу можна, можливо вимочити. Для цього її спочатку промивають проточною водою, а потім закладають у глибокий посуд, заливши молоком або водою. Для кращого результату великі тушки необхідно розрізати, дрібні добре вимочуються.

Related Post

Як здорово що всі ми тут сьогодні зібралися виконавці?Як здорово що всі ми тут сьогодні зібралися виконавці?

“Как здорово, что все мы здесь сегодня собрались” – бардівська пісня, неофіційний гімн руху авторської пісні в Радянському союзі. Пісню написав і вперше виконав Олег Мітяєв 1978 року на Ільменському

Як крутити махорку?Як крутити махорку?

Великими пальцями акуратно підвертають край паперу всередину. Виконують обертання виробу в одному напрямку, ущільнюючи махорку. Вільний край паперу відвертають назад і трохи зволожують слиною. Папиросу розгладжують по всій площі. Як