Рибуяка сильно пересолена, вимочувати слід дві чи три години. Якщо риба має різкий смак, то замочену рибу потрібно залишити у холодильнику на ніч. Коли мине потрібну кількість часу, рибу необхідно витягнути з рідини, в якій вона вимочувалась і добре промити під струменем води.
Спочатку добре б пом'яти рибу в руках – трохи «поламати» її з боку в бік, опрацьовуючи по черзі область черевця та хвоста. Це робиться для того, щоб шкіра трохи відійшла від м'яса риби. Потім відламуємо голову, її можна викинути. Тепер вириваємо верхній плавець – це можна зробити зубами.
Пересолене в'ялену рибу можна, можливо вимочити. Для цього її спочатку промивають проточною водою, а потім закладають у глибокий посуд, заливши молоком або водою. Для кращого результату великі тушки необхідно розрізати, дрібні добре вимочуються.