Рецепт класичного йоржа У пивний кухоль наливається горілка, потім доливаємо пиво. Пиво має бути щільним, з яскравим смаком, щоб заглушати смак і запах горілки, температура має бути не вище 12-14 градусів. Рекомендується пити великими ковтками.
Йорж “Йорж” – середньої міцності алкогольний коктейль. Найчастіше під словом “йорж” розуміють суміш горілки і пива. Характерна особливість суміші в тому, що вона викликає сп’яніння швидше, ніж відповідна за об’ємом алкоголю кількість пива або горілки окремо.
Якщо ви запиваєте горілку пивом, спектр домішок, які необхідно нейтралізувати органу, збільшується. Відповідно, навантаження на нього зростає. Печінка, яка і без того “задихається” від кількості алкоголю в крові, змушена перенапружуватися.