Карбонізація – простий процес насичення пива вуглекислим газом для поліпшення смаку і утворення піни. У темні бутлі, де буде зберігатися напій, додається 8 г цукру на літр пива. Цукор, спровокувавши додаткове бродіння, наситить двоокисом вуглецю.6 лип. 2020 р.
Складові для варіння пива в домашніх умовах в каструлі і в пивоварні однакові:
- солод;
- хміль;
- пивні дріжжі;
- глюкоза / декстроза / цукор. Від останнього з'явитися бражний присмак.
Солод вариться протягом двох годин із хмелем. Хміль надає пиву специфічний смак і аромат, підвищує стійкість при зберіганні. З отриманого сусла вилучають хміль, охолоджують сусло до 60, а потім і до 5—6 °C. Сусло зброджують спеціальними сортами пивних дріжджів протягом 7—9 днів і, знову, охолоджують.
Виробництво темного сорту пива відбувається на основі темного солоду, для формування якого необхідно забезпечити інтенсивне дев'ятиденне пророщування зерна при температурі 18-20°С, високий рівень замочування (50%), тривале підсушування при температурі 105°С.
Хміль – ключ до гіркоти Хміль – це рослина, яка використовується в пивоварінні для надання пиву характерної гіркоти. Хміль містить різні хімічні сполуки, які додають гіркоту пиву.
Всередині келих має бути гладеньким, щоб пиво могло плавно стікати по стінках. Оптимальний об'єм бокала має бути від 0,3 до 0,5 літра. Варто пам'ятати, що пиво найкраще смакує охолодженим. Правильна температура для бурштинового напою має становити плюс 6-8°С.
шпунтування. Технологія проведення карбонізації. умови. Як провести вдома. Пиво приємно не тільки хмільним смаком і легким п’янким ефектом, але і Щиплющие бульбашками, лоскочуть рецептори …