Для зберігання яблук та груш необхідно знайти прохолодне, темне, сухе приміщення (обов'язково без цвілі). Температура повітря має бути від 0 до 4°С, а вологість – 85-90%. При цьому приміщення необхідно регулярно провітрювати. Якщо вологість перевищує норму, приміщення провітрюють частіше та довше.
Температура зберігання має бути максимально близькою до 0 градусів. В умовах міської квартири яблука зберігають у холодильнику або на заскленому балконі. Плоди укладають по 1-2 кг у поліетиленові пакети без отворів та прибирають на зберігання. На балконі чи лоджії яблука зберігають у пакетах чи ящиках.
Як організувати зберігання груш Це можна зробити за допомогою сірчистої шашки, попередньо вимкнувши вентиляцію і прибравши всі продукти. Якщо в льоху низька вологість, то груші поміщають у ящики з вологим піском. Якщо умови підходящі, то плоди укладають у дерев'яні чи картонні ящики.
Пакети з яблуками укладаються на стелажі чи ящики. Температура у приміщенні, де вони будуть зберігатися, Повинна бути не нижче 3 і не вище 10 градусів тепла. Не можна укладати в пакет понад 2-2,5 кілограми. Відібравши плоди і давши їм перед укладанням повністю охолонути, щоб уникнути конденсації вологи, заповніть пакети.