Варення та компоти краще зберігати за кімнатної температури не вище 20 °С. Для цього чудово підійде льох або утеплений балкон. Якщо у вас немає ні того, ні іншого, то доведеться використовувати для цього кухонні шафи або стелажі.Muh. 5, 1435 AH
Зберігати домашній компот при кімнатній температурі можна, можливо лише кілька годин. Щоб він не прокис, дочекайтеся, поки напій охолоне, перелийте в глечик або скляну банку, приберіть в холодильник. Якщо перелити компот гарячим, скляна тара може тріснути.
Якщо в квартирі немає балкона, лоджії, антресолі чи місця на кухні зберігати банки з соліннями можна, можливо і в житлових кімнатах: під ліжком, за диваном, уздовж стін, під столами та інших подібних місцях. У таких випадках краще помістити банки в картонні коробки або дерев'яні ящики, що щільно закриваються.
Ідеальна температура для зберігання домашніх заготівель – від 0°С до 15°С при відносній вологості повітря 75%. Добре простерилізовані, консерви у герметичній тарі можуть зберігатися за кімнатної температури, але все ж таки краще зберігати їх у прохолодному місці (до 15 ° С).