Оскільки готове дріжджове тісто не можна довго тримати у холодильнику, єдиний спосіб зберігати його на тривалий термін – це заморожування. У морозильній камері при температурі -15 … -18 ℃ воно може зберігатися протягом 2 – 3 місяців. Заморожувати краще нещодавно замішане тісто.
Понад два дні можна, можливо зберігати бездрожжеве тісто для піци, млинець тісто на кефірі, пісочне та листкове тісто. Добре зберігається будь-яке дріжджове тісто якщо не було додано солодких компонентів. Якщо ви готуєте млинці, то заготівлю в холодильнику можна, можливо зберігати цілих 7 днів.
на кефірі Рідке тісто на кефірі та соді зберігається тільки в холодильнику не довше 48 годин. За низьких температур воно розшаровується. Дріжджова маса на кефірі придатна для використання до 2-х діб за нульової температури, а в замороженому вигляді близько 3-х місяців.
Може хто знає, в чому фішка? Дріжджове тісто ставиться в холодильник тоді, коли воно не повинно надто швидко підходити. Наприклад, можна з вечора зробити тісто, тільки треба брати холодну рідину, і поставити його на ніч у холодильник у великій ємності, щоб тесту було місце.