Заморожувати на зиму така рослина, як хрін, можна, можливо і навіть треба. При зберіганні в морозилці корінь не втрачає своїх корисних властивостей. За відгуками досвідчених господинь, хрін після заморозки має ще більш насичений смак і аромат. Його можна, можливо використовувати у всіх стравах, в яких потрібно свіжий корінь хрону.
Хрін використовується як загальнозміцнюючий засіб. Він стимулює апетит, нормалізує роботу ШКТ, посилює вироблення шлункового соку, активізує метаболізм. Кошти з хрону використовують для лікування гастриту зі зниженою кислотністю, а також при атонії кишківника.
Для початку нам необхідно звільнити корінь хрону від землі, що налипла, а потім, добре вимити його і очистити від грубої шкірки. Далі очищені кореневища необхідно натерти на великій тертці. А потім корінь висушуємо в духовці на повільному вогні. Температура така ж як і за сушінні листя.