Кава в аеропресі заварюється так: у відкритий циліндр засипається мелена кава. Зверху в нього заливається гаряча вода. Кава перемішується, щоб забезпечити рівномірне змочування. Потім у циліндр вставляється поршень, і весь аеропрес у зборі поміщається зверху на чашку.
Тут добре підійдуть такі сорти як Колумбія (кава буде з кислинкою) або Індія (кава буде насичено міцна). Для любителів пити каву довго, розтягуючи задоволення, краще підійдуть більш яскраві сорти, ми рекомендуємо спробувати каву з Африки: Кенію, Ефіопію, Уганду та інші.
Ступінь помелу Помел для аеропреса потрібен трохи дрібніший від середнього – на вигляд він має бути між помелами для еспресо і пуровера. Проте аеропрес більше за інші методи дає змогу експериментувати з помелом, тож залежно від результату, можна його підлаштовувати, змінюючи таким чином смак.
- Оптимальна температура для приготування кави у френч-пресі – 95°С. …
- Спочатку потрібно пролити френч-прес невеликою кількістю гарячої води, щоб прогріти до оптимальної температури. …
- Після цього розмішати каву пластиковою або дерев’яною лопаткою, накрити френч-прес кришкою і, не опускаючи поршень, залишити на 5 хвилин.