Напій допускає різні варіанти приготування, не втрачаючи своїх корисних властивостей, але оптимальним вважається заварювання за принципом зеленого чаю. промите окропом листя (1 год. л./1 "гвоздик" на 200-250 мл) слід залити водою близько 80-85 градусів і наполягати не більше 3 хвилин.Jul 26, 2020
Кудін – відмінний профілактичний засіб, проте пити часто його не варто, достатньо заварювати 2-3 рази на тиждень, але заварювати правильно, щоб не отримати напій полинової гіркоти. Температура води – 80 градусів, найкраще заварювати чай ку дин протокою, 1-2 голочки на гайвань чи чайничок.
Листя кудіна містять 18 амінокислот, вітаміни C, B1, B2, E, кальцій, калій, залізо, магній, мідь, цинк, натрій, марганець, селен. Настій кудіна виявляє жарознижувальну дію, застосовується при застудних захворюваннях, кашлі, лікуванні горла, знімає почервоніння очей, має бактерицидні властивості, покращує пам'ять.
Важливо правильно заварити Кудін: підготувати воду не вище 60°С-70°С для молодих пагонів і 80 ° С для дорослого скрученого листя.Другий варіант-метод настою
- Залити сировину рідиною.
- Злити першу порцію води.
- Додати гарячу воду ще раз.
- Дати настоятися чаю.
Oct 14, 2019