Як заварити шипшину без втрати вітамінів?

Технологія заварювання шипшини Достатньо залити 10 подрібнених ягідок 200 мл окропу, потримати на вогні 3 хвилини, настояти під кришкою 15 хвилин і процідити. Але і цей спосіб не найкращий. Найбільше вітамінів збережеться у відварі, якщо приготувати його на водяній бані.

Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть двічі, якщо вони досить великі та м'ясисті.

На водяній бані найкраще заварюється дрібно порізаний шипшина. Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини необхідно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пити.

Related Post

Як знеболити епіляцію лідокаїном?Як знеболити епіляцію лідокаїном?

Перед видаленням волосся зоні бікіні потрібно зробити ін'єкції, в інтимних зонах – на глибину всього кілька міліметрів. Уколи повинні розподілятися у шаховому порядку. під час самостійних ін'єкцій лідокаїну можна випадково

Як часто можна купати білу швейцарську вівчарку?Як часто можна купати білу швейцарську вівчарку?

Часто купати білу швейцарську вівчарку не рекомендується, незважаючи на колір її вовни. Зазвичай генеральне миття відбувається два рази на рік. Догляд за білою швейцарською вівчаркою майже нічим не відрізняється від