Для приготовлення риби даним способом треба перемішати дві столові ложки солі, з однією столовою ложкою цукру і натерти 1 кг. червоної риби цією посолною сумішшю з усіх боків. Шматок риби треба запакувати в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 день. Після цього риба буде повністю готова.
Для засолювання риби використовується кухонна сіль великого чи середнього помелу. Краще не брати дрібну сіль, тим більше «Екстру»: вона роз'їдає ніжне м'ясо риби. Те саме стосується будь-яких видів йодованої солі.
Закрити кришкою та залишити на 1 годину при кімнатній температурі. За годину розсол злити, рибу не промивати. М'якуш нарізати скибочками, зрізаючи зі шкіри гострим ножем. За бажанням можна нарізати шматочки разом із шкірою.