Витримують крупу у воді від 15 до 4 годин. При цьому воду потрібно добре посолити. Секрет у тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів. Солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль із рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним.May 15, 2022
«Муть», що виділяє у процесі замочування, це і є крохмаль, який псує смак майбутнього плову. Після замочування рис стає крихким, тому не варто його терти, інакше він стане знову в'язким, а цього ми намагаємося позбутися. Щоб зберегти форму рису, воду можна підсолити.
Висновок перший, що лежить на поверхні – слідує замочувати рис за температури води 60С. Другий – у окропі краще не замочувати. Але при цьому я маю сказати, що якщо замочувати рис в холодній воді, але більш тривалий час, то результат буде майже таким же добрим, як при замочуванні у гарячій воді.
Вчені з Королівського Університету Белфасту вважають, що якщо замочувати Мал у воді на нічкількість миш'яку, який у ньому міститься, знижується на 80%. Разом з ним із продукту йдуть інші шкідливі речовини. Такого висновку вчені дійшли після того, як випробували кілька способів приготування. рису.