Дієтологи рекомендують замочувати перед варінням усі крупи без винятку, у тому числі й вівсянку. Вівсяні пластівці достатньо замочити перед варінням на 15 хвилин. Тверді крупи, звичайно, краще замочувати на ніч.
Залийте пластівці холодним молоком, посолодіти, перемішайте і відправте в холодильник на ніч. Вранці приправте кашу сметаною або йогуртом: зазвичай вистачає дві столові ложки, але, якщо хочете, можна і більше. Додати полуницю, малину, абрикос або персик. Якщо для свіжих ягід та фруктів не сезон, використовуйте заморожені.
ІНСТРУКЦІЯ З ПРИГОТУВАННЯ:
- Закип'ятіть воду.
- Додати великі вівсяні пластівці Геркулес і, ретельно помішуючи, варіть протягом 15 хвилин.
- Додайте за смаком цукор та сіль.
- Після того, як геркулесова каша буде готова, накрийте кришкою і дайте їй постояти 2 хвилини, щоб вівсяні пластівці всотали зайву вологу.