Рис, що переварив, можна зробити розсипчастим. Найпростіший спосіб: прогріти на сковороді, додаючи велику кількість вершкового або олії. У процесі прогрівання необхідно розділяти шматки. рису. Прикладати силу чи робити це активно точно не варте, адже можна все зіпсувати.
Як ні назви таку крупу – перетравлену або злиплийале врятувати її вже неможливо. Якщо Мал зліпся, то це майже назавжди. Його залишиться використовувати тільки для приготування каші, додати у фарш, але зробити його розсипчастим точно не вийде. Можна, можливо спробувати лише частково покращити зовнішній вигляд страви.
Промивання холодною водою Якщо рис злиплий і клейкий, його можна, можливо врятувати холодною водою. Необхідно пересипати Мал у сито або друшляк, ретельно промиваючи холодною водою. Також потрібно обережно розліпити зерна рису пальцями. Використовувати ложку для перемішування не слід, адже можна, можливо зробити лише гірше.