Бурий рис – це Мал, на якому залишилася оболонка, тобто нешліфована. На зернах залишається так звана висівкова оболонка, яка покриває звичайні білі рисинки. Існує три типи обробки зерна – нешліфований (бурий), шліфований (білий) та пропарений (золотистий).
Рис бурий найменш оброблений, з нього знімається лише верхня жовта шкірка, причому висівкова оболонка залишається на рисовому зерні. Бурий рис має колір від світло-коричневого до молочного шоколаду, видовжену форму зерна. Висівки надають бурому рису трохи горіховий запах та присмак.
Так що ж таке білий рис? Це той же знайомий всім коричневий Малтільки позбавлений висівок і зародків, які містять цінні поживні речовини. Внаслідок обробки білий рис також залишається без деяких цінних антиоксидантів, вітамінів групи В, мінералів, жирів, клітковини та білка.