У пересолений суп можна додати рис – він добре вбирає сіль. Рис загорнути в марлю та опустити в каструлю на 15 хвилин. Потім марлю з крупою можна вийняти. У такий спосіб ви не тільки виправите смак супу, а й приготуєте гарнір.
Спосіб перший. Якщо додати|добавляти| 1 ст. л. крохмалю в холодну воду, налиту в склянку, порошок перетвориться на грудку і осяде на дно посуду. Якщо ми додаємо крохмаль у гарячий суп, він його загусне, поглинувши частину рідини.
Зайву сіль добре усувають крупи – особливо рис – та макаронні вироби. Якщо варіть суп з такими інгредієнтами і він не дуже густий, просто додавайте їх у міру потреби. Якщо Поміняти консистенцію страви не можна, покладіть 2 – 3 ложки крупи в марлю і опустіть на 5 – 10 хвилин, потім вийміть.