Свіже листя кульбаби застосовують всередину за лихоманки, для підвищення апетиту, за жовтяниці, гепатитів, холециститів, цукрового діабету, запалень сечовивідних шляхів, туберкульозу. Кашку коренів і молочний сік кульбаби використовують зовнішньо під час лікування екземи, ран, фурункулів, опіків, панарицію, що починається – [9].
Для тих, хто не в курсі: кульбаби можна їсти, так. Цілком. Їдять як листя, так і квітки, стебла і коріння кульбаби. Листя кульбаби чудово підходить для салатів, з квіток виходить чудове варення.
Листя кульбаби дуже багате поживними речовинами: це і вітамін С, К1, калій, магній, бета-каротин. У деяких європейських країнах досі є традиція збирати навесні молоде листя заради вітамінів і через його здатність підтримувати здорове травлення.