Сухе молоко, всупереч поширеній помилці, це не «хімія», а натуральний продукт. Його одержують шляхом висушування звичайного пастеризованого коров'ячого молока. Воно значно довше зберігається, зручне у транспортуванні та зберігає більшу частину корисних властивостей.Jul 30, 2019
Для виробництва сухого молока, коров'яче молоко піддається нормалізації. Пастеризації та згущення. Після чого його гомогенізують і сушать на вальцевих або розпилювальних сушарках. На розпилювальних сушарках молоко сушиться за нормальної температури 150—180 °C.
Виробництво сухого молока
Найменування сировини | Жирність, % | Вихід сухого молока, кг |
---|---|---|
молоко цільне | 3,7 | 125 |
молоко знежирене (обрат) | 0,05 | 93,8 |
Сухе молоко практично не відрізняється від рідкого. Цей продукт виготовляється з натурального коров'ячого. молока, а значить у ньому зберігаються ті ж корисні властивості, які є і у звичайному молоці. Головною перевагою сухого молока є високий вміст вітаміну В12, який дуже корисний для хворих на анемію.