Якщо все ж бульйон вийшов каламутним, його можна "освітлити". Для цього повністю остудіть бульйон, збийте яєчні білки, змішайте їх з бульйоном та поставте на невеликий вогонь. Не перемішуючи, доведіть до кипіння.
«Якщо бульйон зварений добре, то проціджувати його не треба. Достатньо обережно перелити його в чисту каструлю. Якщо ви все ж таки вирішили проціджувати, то тоді найкраще це робити за допомогою рушника. Я в ресторані, та й удома теж проціджую через звичайний чистий кухонний рушник, який потім спокійно випраю.
Якщо бульйон все ж таки вийшов каламутним, Візьміть білок яйця (з розрахунку 1 шт. на 1,5 л), збийте, розбавте невеликою кількістю холодної води і вилийте в каструльку. Доведіть бульйон до кипіння і процідіть через дрібне сито або марлю.