Правильна турка повинна мати широке дно, вузьке шийку і лійкоподібний верх – у цьому випадку кава вийде смачною, ароматною і нікуди не втече. Чим менший обсяг турки, тим краща якість звареної в ній кави.
Мідь та латунь Джезви з міді або латуні вважаються найкращим посудом для приготування кави. Вони мають високу теплопровідність і забезпечують рівномірне нагрівання води. У таких турках виходить найсмачніший і найзапашніший напій.
РЕЙТИНГ ТУРОК ДЛЯ КАВИ: КРАЩІ РУЧНІ КАВАРКИ
Модель | Виробництво Країна | Літраж (л) |
---|---|---|
Турка мідна – 0,3 л | Туреччина Росія | 0,30 |
Марка «Місіс» | Туреччина Росія | 0,13 |
Серія «SOY» Захоплюючий день | Росія Туреччина | 0,40 |
Frabosk на 6 осіб | Італія | 0,50 |