У чому користь яку може принести ячна каша? Ця страва містить велику кількість вітамінів А, Д, РР. Вітамін В, що міститься в продукті, вважається рідкісним. Великий його вміст робить її дуже корисною для підтримання нервової, травної, серцево-судинної систем, для їхнього нормального функціонування.
Лікарі рекомендують вводити кашу з ячмінної крупи в меню не рідше 3 разів на тиждень. Корисні речовини, що містяться в ній, сприяють зниженню рівня глюкози в крові. Щоб ячна каша була корисною для організму хворого на цукровий діабет, варити її потрібно тільки на воді.
Досить просто перебрати й видалити домішки. Також не передбачено промивання для кукурудзяної та ячної крупи. Вони просто очищаються від сміття за допомогою сита або вручну.