У невеликій каструльці доводять до кипіння воду, опускають кришки і кип'ятять щонайменше п'ятнадцять хвилин.. Після кип'ятіння їх потрібно дістати і зробити це потрібно правильно. У жодному разі не опускайте у воду руки. По-перше, велика ймовірність отримання опіків, по-друге, процедура стерилізації стає марною.Aug 26, 2019
15 хвилин У духовку можна класти закручуються кришки. Не стерилізуйте кришки з гумками, оскільки останні можуть розплавитись. Їх потрібно прокип'ятити в воді 10-15 хвилин.
На пару над каструлею Нам знадобиться каструля, в яку ми заливаємо воду і кидаємо кришки для закруток, а зверху одягаємо друшляк і на нього ставимо вниз шийкою. банки. Над киплячою водою банкам вистачає 10-15 хвилин до повного очищення мікроорганізмів.
Інакше через перепад температур банки можуть тріснути. Бляшані та пластикові кришки не можна класти в мікрохвильовку. Їх стерилізують у киплячій воді.