Як складати калькуляцію у громадському харчуванні?

Як правило, це поетапний метод складання калькуляції меню кафе та ресторану. Спочатку заповнюється калькуляційна карта визначення собівартості однієї порції страви. Потім у карті вказується розрахункова вартість цієї позиції. Наступним етапом йде розрахунок націнки на страви виходячи з даних його собівартості.

Щоб розрахувати вартість страви, проводять наступні дії:

  1. Визначають страви, куди потрібно виконати розрахунок;
  2. Ґрунтуючись на рецептах кожної страви, визначають витрату продуктів на одну страву;
  3. Визначають закупівельну ціну інгредієнтів;
  4. Розраховують ціну готової страви.

Sep 24, 2021

Найпростіший спосіб обчислення – підрахувати, скільки смакових добавок потрібно для приготування. порцій, а потім розділити цю кількість на 10, щоб отримати масу і вартість, відповідні однієї порції.

Перелік статей калькуляції

  • вихідна сировина та матеріали;
  • паливо та енергія для технологічних цілей;
  • нарахована заробітна плата виробничим робітникам;
  • страхові внески із заробітної плати виробничих робітників;
  • загальновиробничі витрати;
  • загальногосподарські витрати;
  • інші виробничі витрати;

Related Post

Яка різниця у часовому поясі між Україною та ІталієюЯка різниця у часовому поясі між Україною та Італією

Таким чином різниця в часі між Києвом і Римом – 1 година. Таким чином різниця між київським та московським часом постійно буде одна година. Нагадаємо, що Москва розташована у часовому