Чим тепліше, тим швидше молоко скисне. У теплі свіже молоко починає скисати вже через 8-12 годин, а то й швидше – у ньому поселяються дикі кисломолочні бактерії..11 Feb 2020
Пастеризоване молоко у відкритому пакеті зберігається у холодильнику не більше 5 діб. Це максимальний термін, коли поживна цінність і смакові властивості продукту залишаються незмінними. У житловому приміщенні. При кімнатній температурі молоко може зберігатися після розтину не більше 10 годин, потім поступово скисає.
Якщо ви хочете, щоб молоко довго не псувалося, при кип'ятінні можна додати у нього невелика кількість соди. Важко повірити, але щіпка солі допоможе зберегти навіть нестерилізоване молоко в холодильнику. Додайте трохи солі в пляшку або пакет молока – І воно збережеться набагато довше.
Домашнє молоко, не пастеризоване та нестерилізоване, скисає при кімнатній температурі за 12-24 години після здавання.