Всім любителям даного типу продукту слід запам'ятати, що свіжість вареної ковбаси при температурі до 8 градусів зберігається протягом 4 днів. Варено-копчена годиться для вживання при зберіганні до 14 днів за таких же умов.
Варені ковбаси зберігаються близько 24 годин, а копчені ковбаси можуть зберігатись до трьох тижнів. Оселедець після відкриття може зберігатися до 48 годин, а торти та тістечка залежно від складу крему – від шести годин до трьох днів.
При кімнатній температурі ковбасу слід зберігати 4-5 годин.
Навіть якщо … ні холодильника Зберігати сирокопчену ковбасу можна й без холодильника – Достатньо повісити в добре провітрюване місце з постійною температурою від 5 до 15 градусів Цельсія. Так вона вільно зберігається та зберігає властивості 2-3 тижні.