Визначається ціна продажу однієї страви (кулінарного виробу) шляхом розподілу загальної вартості сировинного набору на 100 порцій (якщо калькулюють 10 кг, то вартість ділять на результат, отриманий так: 10 кг/вага 1 порції).
Найпростіший спосіб обчислення – підрахувати, скільки смакових добавок потрібно для приготування. порцій, а потім розділити цю кількість на 10, щоб отримати масу і вартість, відповідні однієї порції.
Щоб розрахувати вартість страви проводять такі дії:
- Визначають страви, куди потрібно виконати розрахунок;
- Грунтуючись на рецептах кожного страви, Визначають витрату продуктів на одне страва;
- Визначають закупівельну ціну інгредієнтів;
- Розраховують ціну готового страви.
24 Sept 2021