Як розрахувати вартість страви у ресторані?

Визначається ціна продажу однієї страви (кулінарного виробу) шляхом розподілу загальної вартості сировинного набору на 100 порцій (якщо калькулюють 10 кг, то вартість ділять на результат, отриманий так: 10 кг/вага 1 порції).

Найпростіший спосіб обчислення – підрахувати, скільки смакових добавок потрібно для приготування. порцій, а потім розділити цю кількість на 10, щоб отримати масу і вартість, відповідні однієї порції.

Щоб розрахувати вартість страви проводять такі дії:

  1. Визначають страви, куди потрібно виконати розрахунок;
  2. Грунтуючись на рецептах кожного страви, Визначають витрату продуктів на одне страва;
  3. Визначають закупівельну ціну інгредієнтів;
  4. Розраховують ціну готового страви.

24 Sept 2021

Related Post

Як вилікувати від метадону?Як вилікувати від метадону?

Детоксикація та ЗТ – для очищення організму від метадону та його токсичних продуктів розпаду застосовуються інфузійна та еферентна терапії. Паралельно призначається замісна терапія, що купує абстинентний синдром при скасуванні метадону.

У якому році Валерія розлучилася із Шульгіним?У якому році Валерія розлучилася із Шульгіним?

Незважаючи на трьох дітей, у 2002-м Валерія та Олександр розлучилися. За словами співачки, причиною розставання став вибуховий характер чоловіка. Вже після розлучення з продюсером артистка розповідала, що екс-чоловік міг запросто