Склад Склад сулугуні – це концентроване молоко, і всі складові натурального молока притаманні і йому. У 100 г – 52 г води, 18,3 г білків, 21 г жирів, 2,7 г кислот і 6 г золи.
Сулугуні “Умалат” виробляють винятково зі свіжого коров’ячого молока, яке попередньо проходить традиційну перевірку якості, а потім пастеризується і нормалізується за жирністю. Після цього сировину знову нагрівають, до неї додають закваску та сичужний фермент.
Сулугуні має чистий кисломолочний, помірно солоний смак і запах, щільну, шарувату, еластичну консистенцію. Допускається наявність невеликої кількості вічок і пустот неправильної форми. Колір сиру – від білого до слабо-жовтого, однорідний по всій масі.