Оскільки продукт виготовляється з кислих сортів яблук, він має підвищену кислотність. Тому його не слід вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, таких як виразка або гастрит.
Сидр (фр. cidre, застаріле і в просторіччі – буза) – слабоалкогольний напій, що отримується за допомогою бродіння яблучного, рідше грушевого або айвового соку за допомогою додавання дріжджів або натуральним способом.
Основні характеристики напою Сидр – це алкогольний напій з ніжно-золотистим, медовим відтінком та яскраво вираженим яблучним ароматом. Доповнює букет легкий запах спирту, що не дивно, якщо зважати на вміст у ньому алкоголю. Не дивлячись на це, смакові якості сидра не можна охарактеризувати, як міцні.