Борошно або крупи слід прожарити протягом години в розігрітій духовці або проморозити на балконі взимку. Слід обробити всі харчові ємності та полиці в шафі, на яких зберігаються припаси. Шафу потрібно ретельно вимити (особливо в кутах), а також ретельно промити всю тару.Nov 1, 2016
Шафи, де завівся паразит, необхідно максимально розібрати (багато хто радить викинути), пропилососити, продезінфікувати дихлофосом або іншими препаратами, промити розчином оцту або соди. У ємності з продуктами можна покласти очищені часточки часнику.
Якщо завелися жучки в рисі, гречці, вівсянці або будь-якій іншій крупі, не використовуйте її. Ураження організму виявляється не відразу після вживання їжі із зіпсованих круп.
Але врятувати їжу можна. Для цього потрібно виконати такі дії: усунути з сипучого продукту дорослих жучків, просіяти крупу/ борошно через сито. Далі можна продукт заморозити на три-чотири дні або прожарити в духовці впродовж години за температури не більше 50 ⁰С.