Відвар готується безпосередньо перед купанням: 1 середня десертна ложка порошку або 2 ложки квітів ромашки поміщаються в воду, що вже закипіла (1 літр) і суміш доводиться до кипіння. Кип'ятити розчин довго не потрібно – досить витримати його 5-10 хвилин на середньому вогні.
Порошок квіток ромашки у народній медицині вживають при мігрені; сік ромашки застосовують внутрішньо при лікуванні гастритів, виразковій хвороби шлунка, при спазмах та болях у шлунку та кишечнику, метеоризмі, проносах, хворобах печінки, жовчного та сечового міхура, ниркових кольках.
Кому не можна Наприклад, її не слід пити під час вагітності. Проблема в тому, що ця рослина стимулює роботу яєчників, що призводить до підвищення рівня жіночого гормону естрогену в крові. У свою чергу це може призвести до викидня, так що з ромашкою треба бути настороже.