Його навіть чистити не треба! Досить добре помити і розрізати на трикутні скибочки, в стилі картоплі по-сільському (спершу розріжте батат навпіл, кожну половинку ще раз навпіл і четвертинки знову навпіл).
Випікайте батати протягом 45-60 хвилин. Готовність легко перевірити за допомогою ножа: якщо він з легкістю входить у батат, той готовий. Взагалі, пекти солодку картоплю можна і за нижчої температури, але тоді збільшиться час випічки. Зате батат стане ніжнішим на смак, як із грубки.
Смажити батат краще на сковороді-гриль – надлишок олії призведе до збільшення калорійності страви. Те саме стосується і чіпсів: їх краще запікати у духовці. Але зовсім відмовлятися від жирів при вживанні батата не рекомендується. Батат можна, можливо є на сніданок, обід, вечерю або використовувати як перекушування.