Нейтралізувати пересол допоможе кислота чи цукор. Якщо дозволяє рецептура, до пересоленої страви можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для порятунку страви – приготувати другу несолону порцію та змішати з пересоленої.
Щоб виправити зіпсоване сіллю страву, дотримуйтесь наших простих порад.
- Розбавте страва водою …
- Промийте водою.
- Додайте щось кисле …
- Додайте солодке …
- Додайте щось жирне або вершкове.
- Додайте продукт-абсорбент.
- Розбавте страва овочами чи крупами.
- Переробте пересолені продукти
Виправити пересолену їжу можна, додавши трохи кислоти, чи то лимонний сік, винний оцет чи інші кислі продукти. Зрозуміло, сіль нікуди не подінеться, але кислота допоможе замаскувати її, додавши у вашу страву ще один вимір смаку.