Як прибрати сіль із Таранки?

Для цього тріску слід помістити в посуд із холодною водою, рідина має покривати рибу на 3-5 сантиметрів. Після цього тріску потрібно поставити в холодильник. Воду необхідно міняти тричі на день і вимочувати рибу протягом трьох діб.

Вимочувати рибу найкраще в проточній воді: рибу кладуть у посуд із решіткою і залишають під струменем з-під крана. Якщо ж рибу вимочують у змінній воді, то процес вимочування має тривати 10-12 год. за умови, що воду змінюють через кожні 2 год.

Процес вимочування протікає кілька годин. Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується така формула – скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати . Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, то слід вимочувати рибу 4 години.

Дрібна риба просолюється в розсолі, під гнітом у прохолодному місці, за 2-3 дні, для більшої необхідно 6-8 днів. Після засолу перед сушінням або в’яленням рибу промивають і вимочують у воді для видалення надлишків солі: вимочування триває стільки годин, скільки днів солили рибу.

Related Post