1 літр води змішують з 1 столовою ложкою чаги. Потім кип'ятять на слабкому вогні від 10 до 20 годин, постійно перемішуючи. Потім чай потрібно процідити і можна розливати.
Заварювати 1 чайну ложку у склянці гарячої води, наполягати 30 хвилин, пити 1-2 десь у добу, за 30-40 хвилин до їжі. Перевага: подрібнена сировина підходить для приготування настою, який можна використовувати не тільки всередину, але і зовнішньо.
Воду, в якій було замочено чага, Використовують для настою. 1 частина чаги заливають 5-ма частинами підігрітої до 50 ° С води, що залишилася після її замочування. Настоюють 48 ч. у прохолодному приміщенні, зливають воду, віджимають осад через складену кілька разів марлю.