Вибираючи м’ясо, потрібно почати з візуального огляду: воно має бути блідо-рожевим, з білими прошарками. Якщо м’ясо жовтувате, значить, воно вже почало псуватися, а якщо яскраво-червоне – найімовірніше, в нього додали барвник. Звертаємо увагу на так звану мармуровість: жир у шийці рівномірно чергується з м’якоттю.Dec 18, 2018
Шия має бути щільною, вологою, але не мокрою, м’ясо має бути рожевого кольору, жир – теж щільний і білий, може бути злегка кремовий. Якщо на поверхні шиї є пухкий жир, не щільний, його краще зрізати.
На більш соковитий смачний шашлик, звісно, краще обирати шию. У процесі приготування витоплюваний жир насичує м’ясо і робить його дуже ніжним. Для більш пісного краще підійде свиняча вирізка, карбонат або окіст. Перераховані вище способи перевірки підійдуть і для інших видів м’яса, сказав шеф-кухар.
Свинина має бути рожевою, без райдужних переливів, поверхня – сухою, запах – відсутнім. Що темніший колір м’яса, то старший вік тварини (хоча й необов’язково – це сильно залежить від харчування).