Традиційно при варінні раків у воді, молоці чи пиві додають пучок свіжого кропу – бажано, щоб він був із парасольками. Також кидають сіль приблизно 1 столову ложку на літр рідини.
Приступаємо безпосередньо до варіння. Раків поміщаємо в глибоку каструлю з високими стінками та заливаємо холодною водою. Вода має повністю покривати раків, а також відстань від рівня води до краю каструлі має бути не менше 10 сантиметрів – інакше раки можуть втекти з каструлі.
Щоб правильно є вареного ракупотрібно робити це послідовно: Починати варто з великої клешні. Розломивши її навпіл, з насолодою висмоктуємо сік і починаємо розкривати її – руками, зубами чи невеликим ножем. Розкривши, дістаємо м'ясо, з'їдаємо, запиваємо пивом за бажанням.