Як правильно варити мамалигу?

Їдять її, до речі, руками. Ріжуть сулугуні та руками вдавлюють шматки сиру в гарячу мамалигу. Коли сир трохи підтає – їдять.

В чому різниця між полентою і мамалигою? Її практично немає. І те, й інше – це каша з кукурудзяного борошна чи крупи. Тільки ось мамалигу традиційно подають з бринзою або з іншим сиром розсольним, а поленту найчастіше подають просто так, на гарнір до м'яса або до овочів, а іноді навіть як десерт.

У мамализі містяться вітаміни А, В1, В2, Вітамін В3 (ніацин), В6, В9, Е, Н, РР. У цій страві знаходяться такі корисні елементи, як калій, фосфор, магній, натрій, залізо та кальцій. Мамалига, як відомо, готується з кукурудзяного борошна тонкого помелу, а також із середньої та великої січки.

Related Post

Які хвороби можуть бути на язиці?Які хвороби можуть бути на язиці?

Про що говорить колір язика? Бордовий – інфекційні захворювання Блідий – проблеми із серцем, неправильне харчування Жовтий – проблеми зі шлунково-кишковим трактом Фіолетовий – захворювання дихальної системи Сірий – вказує

Як дізнатися код Пенсійного фонду?Як дізнатися код Пенсійного фонду?

Де і як дізнатись код УПФР Де можна знайти код УПФР, як дізнатися його? Найбільш простий спосіб – звернутися до реєстраційного номера страхувальника, присвоєного організації/ІП Пенсійним фондом РФ. Після реєстрації

Як гарно оформити конспект?Як гарно оформити конспект?

Виділяйте головні частини конспекту: назва курсу, тему, заголовки, підзаголовки, визначення, ключові слова, висновки, робіть списки. Пишіть з одного боку аркуша, а нову ідею – з нового рядка, розбиваючи на абзаци.